Anmeldelse af Antologi, Gyldendal


(Citat fra boganmeldelsen i Ekstra Bladet)
Kilde: Infomedia

…. blandt de mange mere eller mindre vellykkede litterære forsøg rager to forfattere op med deres inciterende tekster. Nassrin el Halawani imponerer med et skrapt litterært indspark til indvandrer-debatten og Seyit Öztürk med en overbevisende skildring af tankerne, som flyver gennem hovedet på et offer i et trafikuheld.

Ikk-etniske danskere kan udmærket kalde hinanden for ‘perkere’ uden at lægge op til moralske øretæver. Vi andre blegfede individer må derimod høfligt holde os på måtten. Det kan godt ærgre mig i præcis denne sammenhæng. Det ville nemlig have været særdeles rammende at kalde Nassrin el Halawani og Seyit Öztür for power-perkere. For de to unge forfattere har i høj grad det, der skal til, for at skrive vital litteratur.
Den mest fandenivoldske af de to er Nassrin el Halawani, som allerede i en farverig rap-video har haft kløerne i Pia Kjærsgaard. I sit bidrag til bogen er det resten af os etniske danskere, som får et kærligt nakkedrag og noget at tænke over. Hvis Halawani ellers formår at øge sit litterære niveau og undgå alt for ensidig polemik, vil hun formentlig kunne nå særdeles langt.
Kun tiden kan dog vise, om de to unge forfattere virkelig har den fornødne kunstneriske styrke til at skrive sig op i nærheden af den danske kanon. Det vil utvivlsomt blive interessant at følge dem begge i de kommende år.