Slotskarréen (Nye Stemmer)

 

Nye Stemmer (opført april 2011)

Med “Nye stemmer” præsenterer Det kongelige Teater to nye navne i dansk samtidsdramatik.

Det Kongelige Teater skal spejle nationen i al dens mangfoldighed, vi er og skal være nationalscene for alle danskere. “Slotskarréen” og “Præmieperker” er kulminationen af projektet “Nye stemmer”, som henover de sidste to år har kørt på Det Kongelige Teater. Med dette projekt – som er gennemført med genreøs støtte fra Sportgoodsfonden – satsede vi bevidst på at finde og opdyrke dramatikertalenter med ‘anden etnisk baggrund end dansk’. Og det er lykkedes over al forventning. I dag ser vi frugterne: to nye danske dramatikere springer ud i fuldt flor. En proces, der blev sat i gang for at udvide vores horisont og inkludere de ‘nye danskere’, er endt i to flyvefærdige stykker, som vi sætter på plakaten af den simple grund, at de er fremragende.

God fornøjelse!

Emmet Feigenberg,
Skuespilchef  

 

Slotskarréen

“Slotskarréen” handler om de to søskende, Amal og Shawki og deres behov for at rodfæste sig i Danmark. Da deres døende far forlanger at blive begravet i Egypten kommer spørgsmålet om tilhørsforhold virkelig på prøve.

“Slotskarréen” var en del af et dobbeltprogram og spillede samme aften som Zaki Youssefs “Premieperker” under overtitlen “Nye Stemmer”.
 

 

Publikums anmeldelser

Tusind tak for en bevægende og flot teateroplevelse. Jeg er meget imponeret over den måde, du balancerer almenmenneskelige temaer om forståelse mellem mennesker, generationer, nationaliteter, og der var en fantastisk kraft og humor i stykket. Det var virkelig velturneret!
– Janne Breinholdt Bak, redaktør Gyldendal
 
Jeg havde 3 store teenagere med til forpremiere på Slotskaréen. Alle var begejstrede – den yngste på 15 syntes aldrig han havde hygget sig så godt til en teaterforestilling. Og denne her flok er ellers ikke så nem at begejstre. Slotskaréen er en utrolig veldrejet historie, tragisk og sjov, om ingenmandslandet mellem drømmen om det tabte og det nye, hvor det tager tid at finde sin plads … Smukt og medrivende. Tak for en god oplevelse fra os alle 4.
– Karen Biering
 
Det Kgl. Teater fortjener stor ros for at satse på ny navne inden for dansk dramatik. Sjældent har jeg været så godt og kvalificeret underholdt som denne aften i selskab med holdene bag ‘Slotskarréen’ og ‘Præmieperker’, der formåede både at more og behandle højaktuelle debatemner på en nuanceret og tankevækkende måde. Begge stykker fortjener i høj grad størst muligt publikum og at blive opført over hele landet!
– Oluf Schönbeck
 
Nassrin El Halawani rammer et ømt sted.  At skulle tale om sine forældres sidste rejse,er ikke det letteste i verden. Specielt ikke når det sidste hvile sted ligger så langt væk at man ikke lige kan svinge forbi og og få en “trøstende snak ved graven”, når sorgen presser på. Det er et underholdene stykke og lige meget hvem man er tror jeg man kan se sider af sin egen familier afspejlet. Personligt synes jeg Nassrin har neglet portrættet af mænd gennerelt helt fantastisk.
– Cathrine kondas
 
Jeg var så heldig at overvære generalprøven til Slotskaréen. Det var uden tvivl en rigtig god oplevelse. Et lidt skævt drama: både tragikomisk med et glimt i øjet, men absolut også med fokus på et alvorligt dilemma. Jeg tror, at denne beskrivelse af at have rødder 2 steder er meget genkendelig for mange. Et velskrevet drama med fine skuepilpræstationer, og dygtig scenografi til at kæde overgangene i stykket sammen uden for meget “snak”. Tak for det :-)
– Annette Kjølbæk
 
Tak for en rigtig fin oplevelse – vedkommende med en passende balance mellem alvor og humor. Min teatervante 15-årige datter var så begejstret for forpremieren på “Nye Stemmer”, at hun vil invitere en veninde med for at se forestillingen endnu en gang.
– Karin Hansen